Gordelroos > Gordelroos behandeling

Gordelroos behandeling

Gordelroos geneest over het algemeen spontaan. Meestal kan worden volstaan met pijnbestrijding en een therapie voor de blaasjes. Het is belangrijk om zo snel mogelijk met de behandeling te beginnen in overleg met uw huisarts, hij of zij kan de diagnose stellen en een geschike vorm van behandeling bepalen.

Anti-virale medicijnen en andere medicijnen kunnen in bepaalde situaties verbetering geven.

Een goede hygiëne kan verspreiding van de gordelroos infectie tegengaan of in ieder geval beperken.

Gordelroos kan overal op het lichaam voorkomen, maar komt meestal voor rond de buik en taille. Indien gordelroos op het gezicht of bij de ogen en neus voorkomt, raadpleeg dan altijd uw dokter of arts. Als de aandoening in het gelaat zit kan het zich uitbreiden naar het oog, waardoor deze beschadigd kan worden. Als het oog geïnfecteerd is kan er behandeld worden met oogdruppels, oogzalf, tabletten of een infuus.

De meeste patiënten van gordelroos genezen zonder restverschijnselen, maar sommige mensen blijven klachten en pijn houden nadat de gordelroos is verdwenen. Neem in ieder geval bij het vermoeden van gordelroos contact op met uw dokter of huisarts voor de diagnose, eventuele behandeling en informatie.